'Ik houd van katten omdat ik geniet van mijn huis en zij er, beetje bij beetje,
de zichtbare ziel van worden.'  Jean Cocteau


Werkwijze  

Nadat u contact met mij heeft opgenomen, maak ik een afspraak met u voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij u thuis. Tijdens dit bezoek kunt u bepalen of u uw huis en uw kat aan mij wilt toevertrouwen en kan ik met u en uw kat kennis maken.

U en ik maken met behulp van een vragenlijst duidelijke afspraken over alle aspecten van de verzorging van uw kat. Op de vragenlijst maak ik onder andere aantekeningen over uw kat’s karakter en eigenaardigheden, eetwensen, vachtverzorging en eventueel ziekteverloop en/of gebruik van medicijnen. Tevens worden
afspraken gemaakt over de sleuteloverdracht.

Mijn taak:
Elke dag draag ik zorg voor:
- schone voerbakjes, eten, vers water en eventueel medicatie
- een schoongemaakte of verschoonde kattenbak
- aandacht, knuffelen en spelen
- vachtverzorging
- post verzamelen en kamerplanten water geven
- eventueel verzorging van overige kleine huisdieren (vissen, cavia e.d.)

Tijdens het eten, het spelen en de knuffels probeer ik contact te leggen met uw kat en observeer ik het gedrag. Indien de kat afwijkend gedrag vertoont, zal ik daarover contact met u opnemen.

Als de kat tijdens uw afwezigheid medische hulp nodig heeft, neem ik vooraf eerst contact met u op. Maar in geval van een levensbedreigende situatie zal
ik eerst handelen in het belang van uw kat en dan pas contact met u opnemen.

Tijdens uw afwezigheid stuur ik u één, of indien gewenst, meerdere bericht(en) om u op de hoogte te houden van het wel en wee van uw kat(ten).

Na mijn laatste oppasbezoek laat ik de sleutel bij u achter, mits anders is afgesproken. 

Uw taak:
U dient ervoor te zorgen dat er voldoende voedsel, kattenbakkorrels en eventuele medicijnen voor de gehele oppastermijn aanwezig zijn.

U dient er, onder andere in verband met besmettingsgevaar, voor te zorgen dat vóór aanvang van de oppastermijn het huis en de kat(ten) vlovrij zijn en dat de kat(ten) ontwormd zijn.

Als uw kat onverwachts ziek wordt, kan er na overleg en op uw verzoek een bezoek aan de dierenarts worden gebracht. Het is daarom belangrijk dat ik voor uw vertrek over de adresgegevens van uw dierenarts kan beschikken en weet waar het dierenpaspoort van uw kat zich bevindt.

Vertrouwen
Het spreekt voor zich dat ik vertrouwelijk met uw persoonsgegevens en informatie omga. Ik zal uiteraard geen persoonlijke informatie over u aan derden verstrekken.
 

Ik ga uiterst zorgvuldig om met uw sleutels en zal deze niet van adresgegevens voorzien.